Öğrenci Kulüpleri Çalıştay Eğitimi NishNova'da Gerçekleşti

24 Ekim 2018, Cumartesi günü Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüsünde “Öğrenci Kulüpleri Çalıştay Programı” gerçekleşti. Academy Education & Consultancy firmasından Serkan Emir tarafından sunulan eğitim programına dokuz öğrenci kulübü katıldı.

NishNova’da gerçekleştirilen Çalıştay Programı, Serkan Emir’in genel bilgiler, içerik ve amacı kapsayan konuşması ile başladı. Serkan Emir konuşmasında “Gönüllülük esasına dayalı “öğrenci kulüpleri” bir kariyer basamağı olabilir mi? Bunu daha cazip hale nasıl getirebiliriz? Yapılması kararlaştırılan etkinlikleri A dan Z ye nasıl planlarız?” sorularına değindi. Konuşmasına devam eden Serkan Emir “Çalıştay Programı ile kulüplerin kurumsallaşmasını ve sistemli bir şekilde çalışmasını sağlayarak kulüplere ölmeyecek bir miras bırakabilirsiniz. Sistem işlerse isimler önemli olmadan yapılan işler süreklilik kazanacaktır.” dedi.

Daha sonra öğrenciler bir kulüp oluşturmak için gruplara ayrıldı. Uygulamalı olarak yapılan eğitimde   İdari Yapı ve Plan, İnsan Kaynakları Sistemi, Kurumsal Paydaşlık ve Sponsorluk, Kulüp Tanıtımı, 360 Derece Etkinlik Planlama Rehberi başlıkları ele alınarak “kulüp kurma” çalışmasına başlandı.  Katılım gösteren öğrencilerin merak ve ilgisini çeken uygulamalı eğitimde öğrenciler çalışma boyunca takım çalışmasının önemini ve eksiklerini görme fırsatını buldular. Program sonunda her grup, kurduğu kulübün sunumunu yaptıktan sonra kendi aralarında sunumları değerlendirdi.  Birinci seçilen gruba ödül verildikten sonra  eğitim tamamlandı.

Yayın Tarihi: 26.11.2018 - 09:06:40