Bilişim Erişilebilirliği ve Destek Teknolojileri Dersi Tanıtım Semineri

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından 19 Aralık 2018 tarihinde Prof. Dr. Ayhan Mergen Konferans Salonunda  “Bilişim Erişilebilirliği ve Destek Teknolojileri Tanıtım Semineri”  gerçekleşti.  Mühendislik Fakültesinde 2017-2018 Bahar yılı boyunca tüm öğrencilerin seçimine açık seçmeli ders olarak sunulan “Bilişim Erişilebilirliği ve Destek Teknolojileri” dersi Türkiye’de ilk defa verilmesi ve öğrencilerden olumlu yönde geri dönüşler alınması nedeniyle Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü toplumsal fayda bilinci ile bu dersin diğer birçok üniversitede yaygınlaşarak süreklilik kazanmasını amaçlayarak, bir seminer düzenledi. Nişantaşı Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Burak Can Avcı’nın da davetli olarak katıldığı seminere farklı üniversitelerden de birçok temsilci ilgi gösterdi.

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray’ın açılış konuşması ile başlayan seminer, İstanbul Valiliği Bilişim Erişilebilirliği Komisyon üyelerinin “Bilişim Erişilebilirliği Nedir? Neden Gereklidir?” konu başlıklı konuşmalarını kapsayan genel bilgilerin verilmesi ile devam etti.  Ardından Boğaziçi Öğretim Üyesi Dr. Engin Yılmaz tarafından söz konusu dersin programı ve içeriği aktarıldı. Aynı zamanda dersin hocası görme engelli biri olan Dr. Engin Yılmaz  “Dersin en büyük avantajı, öğrenciler ders esnasında bilişime erişilebilirliği yaşantı ile görmesi. Bu ders ile birlikte öğrenciler bilgi almak ile kalmayıp, bilgiyi tercüme etme farkındalığı yaşamış oluyorlar”  dedi. Soru cevap şeklinde ilerleyen görüşmenin ardından Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü  Öğretim Görevlisi Zuhal Pek’in konuşmacılara  plaket vermesi ile seminer sona erdi.

Yayın Tarihi: 20.12.2018 - 11:17:03